Категорија: Останато

Јане Димов ,Елена Јанеска и Анастасија Велјаноска  ја започнаа сезоната  со злато  на “СРБИЈА ОПЕН 2019”

Викендов во Суботица во соседна Србија се одржа  Таеквон-до ИТФ         А класа  турнир “СРБИЈА ОПЕН 2019”на кој зеде учество и нашиот клуб”ХВА РАНГ ИТФ”

Македонија побогата со два мајсторски црни појаси 5 дан во Таеквон-до ИТФ

Во Македонија викендов во Домот на култрата Лескоец-Охрид во спортската сала на Таеквондо клубот „ХВА РАНГ ИТФ“ Лескеоц – Охрид се одржа национален технички семинар со професорот Гранд Мастер, Ким Унг Чол (црн појас, деветти дан).

Бројните медали и награди ги зголемуваат апетитите за учевство на европско и светско првенство кај охридските теквондисти

Бројните медали и награди ги зголемуваат апетитите за учевство на европско и светско првенство кај охридските теквондисти.

Таеквон-до клубот “ХВА РАНГ ИТФ” Лескоец-Охрид со 3 медали од најјакиот А класа турнир “Бугарија Опен 2018”

Викендов во Пловдив соседна Бугарија се одржа најјакиот меѓународен А класа Таеквон-до ИТФ турнир, на  кој учествуваа над 700 натпреварувачи од над 60 клубови од 15 земји ширум Европа и тоа  Македонија, Бугарија,Србија, БиХ,Словенија, Грција, Австрија, Молдавија, Романија, Чешка, Украина,Велс, Естонија,Хрватска и Англија.

Таеквон-до клубот “ХВА РАНГ ИТФ” Лескоец-Охрид ќе учествува на турнирот „Бугарија Опен 2018“

Таеквон-до клубот “ХВА РАНГ ИТФ” Лескоец-Охрид овај викенд 24-25.11 2018 год, ќе учествува на најјакиот Меѓународен Таеквондо ИТФ А класа турнир “Бугарија Опен 2018”, кој ќе се одржи во Пловдив, Бугарија.

Црните појаси на колена пред обоените појаси од “ХВА РАНГ ИТФ” Лескоец-Охрид, на Босна ОПЕН 2018

Викендов во Добој БиХ се одржа традиционално еден од поквалитетните А класа Теквондо ИТФ турнири на Балканов. На овај турнир учествуваа околу 350 натпреварувачи од 28 клубови од 7 земји во регионов, Србија, БиХ, Словенија, Хрватска, Словачка, Аустрија и Македонија.На овај престижен турнир учествуваше Таеквон-до…

Бронзен медал со златен сјај, Таеквондо ИТФ  Македонија со медал од светското првенство во Минск Белорусија

Таеквондо ИТФ Македонија  под водство на претседателот Марјанчо Лазаревски црн појас IV дан , поранешен светски вицешампион  , од  20-27 август 2018 учествуваше на Светското Таеквондо ИТФ  првенство за јуниори и ветерани во Минск-Белорусија.

Македонија дел од Светската Таеквондо ИТФ елита во Минск –Белорусија

Таеквондо ИТФ Македонија  под водство на претседателот Марјанчо Лазаревски црн појас IV дан , поранешен светски вицешампион  , од  20-27 август 2018 ќе учествува на Светското Таеквондо ИТФ  првенство за јуниори и ветерани во Минск-Белорусија. Боите на нашата држава ќе ги брани , искусниот Ацо…

Давид Крстески имаше прилика да учи од неколку кратниот Светски и Евроспки Таеквондо ИТФ шампион, Исмет Ичановиќ црн појас VI дан од Љубљана-Словенија

Изминатава недела во Македонија во прекрасниот Охрид на годишен одмор беше дојден неколку кратен светски и европски таеквондо ИТФ  шампион, најдобар ветеран на последното Европско првенство кое се одржа во Талин-Естонија, г-н  Исмет Ичановиќ црн појас VI дан, тренер на клубот Шкорпион од Љубљана-Словенија, кој…