Месец: м.г

Теквондо клубот ХВА РАНГ ИТФ Лескоец-Охрид ќе учествува на меѓународен турнир во БиХ

Теквондо клубот ХВА РАНГ ИТФ Лескоец-Охрид, овај викенд 25.05-27.05 2018 ќе учествува на меѓународен теквондо ИТФ “А Класа” турнир “ЗВОРНИК ОПЕН 2018” во Зворник, Бих, кој е еден од најпрестижните турнири во југоисточна Европа.

Македонската Таеквондо ИТФ експедиција се врати со 2 бронзени медали од Европското Таеквондо ИТФ првенство во Талин –Естонија

Македонската Таеквондо ИТФ репрезентација , благодарение на генералниот спонзор “ПН МЕТАЛ” ,предводена од престедателот Марјанчо Лазаревски црн појас  IV дан, поранешен светски вицешампион учествуваше  на : Европското Таеквондо ИТФ првенство од 23-30.04 2018  , во Талин –Естонија.